Osnovnoškolski godišnjak Slap objavljen i jedanaesti put

0
147

U svibnju ove godine, u povodu Dana Osnovne škole Slunj, iz tiska je izišao i jedanaesti broj Slapa, godišnjaka slunjskih osnovnoškolskih učenika i učitelja. Na formatu A4 i 64 stranice objavljeno je mnoštvo tekstova i fotografija o zbivanjima, aktivnostima, školskim natjecanjima i svemu što je bilo u vezi sa školom i njezinim učenicima u školskoj 2016./2017. godini.
Kao glavne urednice i ovaj put ga potpisuju Lara Ivšić i Nika Bogović, ali čine to posljednji put, jer su upravo završile osnovnu školu i kreću u srednju, pa će ulogu urednika ili urednica, uz vodstvo mentorice, odgovorne i grafičke urednice profesorice Katice Brajdić preuzeti netko drugi iz vrlo marljive novinarske grupe u kojoj je protekle školske godine bilo više od dvadeset učenika.
U ovom izdanju tema broja na deset stranica posvećena je školskim uniformama, odnosno ideji i raspravi o tome da se u hrvatske osnovne škole uvedu jednoobrazne odore. Obrađujući tu veliku temu, slunjski su se osnovci pozabavili njihovom poviješću, utjecaju na učenje i ponašanje, svjetskim iskustvima u vezi sa školskim uniformama, tražili su i naveli argumente i za i protiv uvođenja odora u škole, a kako bi saznali što o tome misle ravnatelj, pedagoginja, učitelji i učenici, razgovarali su s ravnateljem Tomom Cvitkovićem i pedagoginjom Marinom Požegom te anketirali osam učenika i osam učitelja.