Prva pobjeda u prvoj utakmici na domaćem terenu u 4. ligi

0
418

Veliki je užitak NK Slunj svojim gledateljima priuštio u prvoj domaćoj utakmici u 2. kolu 4. Hrvatske nogometne lige središte. Slunjski su nogometaši nadigrali suparnika koji je u prošloj sezoni bio dva ranga iznad njih i visokom pobjedom pokazali da će igrati dobar nogomet, da će u svaku utakmicu i u ovoj razini natjecanja ulaziti kao “gazda” na terenu, a već se prema rezultatima u prva dva kola naslućuje da će biti vrlo zanimljivo i da bi Slunj, iako je novi u 4. ligi, vrlo lako mogao biti u gornjoj polovici tablice.
Na jučerašnjoj utakmici na Zupcu Slunjani su krenuli “totalnim nogometom”, svi su bili aktivni na svim dijelovima terena pa je i rezultat već u 8. minuti pokazao kojim će se smjerom utakmica razvijati – Jura Jurčević je zabio za 1:0. Drugi dio prvog poluvremena prošao je u laganom “odmoru”, a u nastavku su sigurnu pobjedu koja nije uopće dolazila u pitanje redom golovima potvrdili Marin Turkalj u 58., Matej Plivelić u 68. i Matej Matanić u 74. minuti. Slunjani su započeli u sastavu: Katić – Paulić, Špelić, Matovina, Špehar – Hodak, Marin Turkalj, Jurčević – Matanić, Plivelić, Antonio Cindrić, a priliku za igru do kraja utakmice dobili su i Radočaj, Darko Cindrić, Magdić i Dinko Turkalj.
Nakon 2. kola NK Slunj je na petom mjestu prvenstvene ljestvice, a u idućem kolu u subotu gostuje u Samoboru i igra protiv još jednog prošlosezonskog trećeligaša. Samobor je jučer u Odranskom Obrežu izgubio, dok je četiri dana prije na istom terenu Slunj uzeo bod, a trebao je i pobijediti, pa se iz tih rezultata može zaključiti da će se Slunj i sa Samoborom moći nositi, da mu ima čime parirati, a onda ni rezultat vjerojatno neće izostati, iako je od rezultata i dosad i odsad važnije i dopadljivije bilo gledati kako Slunjani hrabro ulaze u utakmice i igraju svoju igru, igru koja se njihovim navijačima sviđa, u kojoj uživaju, a ni rezultati – eto – ne izostaju.